Intézményünk, kezdeményezéseink támogatói

Önkéntes segítség és támogatás gyermekotthonoknak – 2012. április

Húsvétkor már megújult kerti környezetben sütkérezhetnek a napon a kaposvári Zita speciális gyermekotthon növendékei, miután az intézmény dolgozói és a Provident munkatársai közös erővel hozták rendbe az otthon udvarát. A pénzügyi vállalat a partnerintézmény toponári Befogadó Gyermekotthon házi konyhájának kialakításhoz is hozzájárult támogatásával, és munkatársai önkéntes felajánlásaival.

Önkéntes kezek szorgoskodtak a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Zita Speciális Gyermekotthonának udvarán 2012. április 4-én. Az akció keretében az intézmény dolgozói és a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai közösen ültettek örökzöldeket és tujákat, hogy a speciális nevelést-oktatást igénylő gyerekek minél családiasabb környezetben élhessék mindennapjaikat.  Ehhez kapcsolódóan 38.00 Forint értékben tujákat, örökzöldeket ajándékozott a Zita gyermekotthonnak a Provident, a kaposvár-toponári Befogadó Otthonnak pedig 70.000 Forint értékben kerti szerszámokat, udvari és karbantartási eszközöket.

A Gyermekvédelmi Igazgatóság és a pénzügyi vállalat nem első ízben működött együtt a gyermekek érdekében, hiszen a Zita Gyermekotthon partnerintézménye, a toponári Befogadó Otthon a Provident társadalmi felelősségvállalás programjának keretében már pályázott a házi konyhájának kialakításhoz szükséges forrásokra.

A Provident az első segítségkérő szóra a kezdeményezés mellé állt, és egy hűtőszekrénnyel, valamint a festéshez szükséges anyagokkal és eszközökkel támogatta az intézményt. A vállalat regionális munkatársai emellett gyűjtést szerveztek, a befolyt összegből pedig tartós élelmiszereket fognak vásárolni.

„Megyénkben a toponári az egyetlen szakellátási létesítmény, amely kifejezetten befogadó otthonként működik. Jóllehet, csak 1-2 hónapot töltenek el itt a gyermekek és a fiatalok, mielőtt gyermekotthonba vagy nevelőszülőkhöz, családhoz kerülnek, a konyha így is óriási segítséget jelent az önálló életre való felkészítésben, nem beszélve a gazdaságosabb étkeztetés biztosításáról” – hangsúlyozza Tomorné Huber Éva igazgató. „Hálásak vagyunk minden segítségért, érkezzen az eszközök, vagy önkéntes munka formájában, hiszen a Provident jótettéhez hasonló felajánlások példaként szolgálnak a mi növendékeink számára is” – tette hozzá az igazgató.

Bittner Péter
Flow PR

Provident-segítség kertészkedéshez.doc (77824 bájt)