Újabb színházi előadások és mozifilm vetítés – ajándék a neveltjeinknek

Címkék: Támogatás

Az idei tavaszon máris számos újabb ajándék részvételi lehetőséggel lepték meg a gyermekotthonokban és a nevelőszülői családokban élő neveltjeinket, elsősorban a kaposvári Csiky Gergely Színház, a Karaván Művészeti Alapítvány, Nyári Oszkár színművész-rendező, valamint Bujdosó Bálint kulturális szervező és a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota támogatásának köszönhetően.

A kaposvári Csiky Gergely Színház, az országos gyermek- és ifjúsági színházi bienálé repertoárjából, a kicsiknek és nagyoknak egyaránt egyedi élményt szerzett Pimpáré és Vakvarjúcska című előadáson, majd az Afrika növény- és állatvilágába kalauzoló Bumba című előadáson támogatta jelentős kedvezménnyel az intézményünk gondoskodásában nevelkedő, több mint száz gyermek és fiatalok részvételét, kísérőikkel.

Nyári Oszkár kaposvári színművész-rendező, a Karaván Művészeti Alapítvány képviseletében húsz díjtalan és további 14, kedvezményes belépővel egy olyan darab megtekintését támogatta az intézményünk érdeklődő csoportjai számára, amelynek a központjában egy gyermekvédelmi gondoskodásban felnőtt fiatal áll. „A show folytatódik” című előadás sajátos tragikomédiaként kategorizálható, humoros, szórakoztató környezetben és előadásmódban jelenít meg, egy nem "sikertörténet" jellegű életutat, élethelyzetet; hasonlót sok szakellátásban nevelkedő fiataléhoz. A május 26-án a Csiky Gergely Színház színpadán bemutatott előadás után közönség-találkozóra, beszélgetésre invitálták a közönséget, mintegy a darab együttes feldolgozását elősegítő, kiegészítő és tanulságos programként.

Bujdosó Bálint, kaposvári kulturális szervező öt éve kiemelkedő támogatója intézményünknek. Minden évben több mint 150 gyermeket és fiatalt ajándékoz meg egy-egy kivételes, tág korosztály érdeklődésére számot tartó film vetítésével. Az idén május 31-én kezdődő Gyermekvédelmi hét című, hagyományos rendezvénysorozatunk kertében, június 2-án a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota további támogatásának köszönhetően, ezúttal is 150 kiskorú vehet részt a kivételes ajándék mozielőadáson, a gyermek-, lakásotthoni csoportjaink és a nevelőszülői családjaink részéről. Bujdosó Bálint egyúttal a fonyódi és a balatonboglári gyermekotthon, valamint a fonyódi kollégium közössége számára további, még egy ajándék mozifilm vetítést készített elő június 6-ára, számos kisiskolás és serdülő korú fiatal örömére.