V. Somogy Megyei Gyermekvédelmi Hét - XXI. Nyár Kupa

Címkék: Sportesemények

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Hét című rendezvény-sorozat második programján a sporté, a futballé volt a főszerep, és így, természetesen, a közös mozgás öröméért a kaposvári Városi Sportcsarnokba érkezett fiataloké. Szente Róbert, a Gyermek- és Utógondozó Otthon szakmai vezetője hívta életre több mint két évtizeddel ezelőtt a gyermekotthonokban, lakásotthonokban nevelkedők sport rangadóját.

A május 29-én megrendezett XXI. Nyár Kupán a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének képviseletében Szikulai István gyermekvédelmi referens köszöntötte a gyermekotthonok válogatott csapatait és a drukkernek érkezett munkatársakat, majd az intézmény-vezetés képviseletében Troszt Éva igazgató-helyettes nyitotta meg a hagyományőrző sportrendezvényt.

Az intézményen kívül is népszerűséget nyert, tradicionálisnak tekinthető Nyár Kupa különös értéke az, hogy az esemény nem csak egy napi programban összpontosul, hanem egyben megtestesíti a mérkőzést megelőző hónapokban, években végzett munkát, a sokszor kemény edzéseket. A szervező Gyermek- és Utógondozó Otthon munkatársai a kezdettől sokat tesznek a növendékek mozgás iránti igényének felkeltésért, a sport mindennapossá érleléséért.

A labdarúgó Nyár Kupán az idei évben öt, a fiatalok mellett munkatársakkal is megerősített csapat mérte össze felkészültségét. Első helyezettként végül a két házigazda csapat egyike, a „Nyár B” nevet viselő futball csapat végzett, másodikként a fonyódi II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon csapata, és a dobogó harmadik helyezettjeként a Nagyszakácsi Gyermekotthon. A kaposvári Zita Speciális Gyermekotthon és a házigazdák „Nyár B” csapata, a napszúrós nyári kánikulában is, ugyancsak kellő elszántsággal, dicséretesen küzdötte végig a mérkőzéseket.

Kapcsolódó anyagok