SUMO bajnokság

Címkék: Sportesemények

Sumo utánpótlás és felnőtt korosztályú Magyar Bajnokság, válogató és felkészítő verseny

(Nagysáp, 2014. február 9.)

Tájékoztatás a SUMO versenyen való szereplésről

 

1.jpg

A NIKÉ Sportegyesület, magyar Sportakadémia és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége együttműködésének eredményeképpen komoly munka indult meg a nevelőotthoni diákok sportolási lehetőségeinek bővítése, az egészséges életmódra nevelésének elősegítése érdekében.

A 2013. júniusi fonyódi sportgálán történt, nagy sikert arató bemutatkozás után az egyesület szakemberei elsőként a nagyszakácsi és bélatelepi gyermekotthon diákjai részvételével indították el, rendszeres edzésmunkára alapozott felkészítést.

Az egyesület eredményesen integrálta a kisdiákokat a "nagyobbak" közé, és a Sportakadémia által szervezett Kárpát-medencei Diáksport-program hazai és határon túli, már jelentős eredményeket elért sportolói is szívesen, segítő hozzáállással fogadták a "feltörekvő nemzedéket".

A szívós, rendszeres, közös szakmai munkának már mutatkoznak az első eredményei is: az egyesület színeiben országos versenyre nevezett utánpótlás nem vallott szégyent, sőt kiválóan szerepelt.

2.jpg

A nagysápi Sumo országos bajnokságon az élmezőnyben végeztek a nagyszakácsi és a fonyód-bélatelepi gyerekek: a korosztályaikban 4 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek.

3.jpg

Az egyesület magasabb korosztályai is helytálltak (2 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremmel gyarapították a NIKÉ SE trófeagyűjteményét), tovább növelve ezzel a fonyódi egyesület hírnevét.

niké.jpg

Kapcsolódó anyagok