Összefoglaló a Tókaji-parkerdőben rendezett gyermekprogramról

Címkék: Rendezvények

Az intézményünk hagyományos, Somogyi gyermekvédelmi hét elnevezésű rendezvénysorozata keretében új színfoltként került a programba a Zselicség erdejének fenyveseivel körülölelt pihenőhelyen megrendezett gyermeknap.

A megnyitón személyesen is köszönetünket fejezhettük ki Pintér Ottónak, a SEFAG Zrt. Zselici Erdészete igazgatójának, aki támogatásként bocsátotta rendelkezésünkre a Tókaji-parkerdő területét, az ott megbújó horgásztó teljességét, a szabadtéri tűzrakó helyeket és az erdészházat.

A munkatársak részére "retro" jelzővel illetett akadályverseny újszerű élményt jelentett a gyermek-, lakásotthonainkban és a nevelőszülői hálózatunkban nevelkedő gyermekek, fiatalok számára. A különböző, sokszínű erőpróbákat felsorakoztató, 8 állomáson nagy igyekezettel haladtak végig a csoportok, a programgazdák nagy örömére. A horgászatban már jártas kicsik és nagyok horgász-versenyre nevezhettek be, míg a focikedvelő fiatalok futballmérkőzésen mérhették össze tudásukat.

A fenntartó ajándékaként Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója összességében 50 ezer Forint értékben olyan ajándékutalványokat adott át a dobogós helyezést elért gyermekeknek és fiataloknak, amelyekkel sporteszközöket vásárolhatnak maguknak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen további értékes ajándékokat vehettek át a résztvevő nyertesek, akiknek Stoller Márton, az intézményünket évek óta támogató patcai Katica Tanya Aktív Szabadidő és Pihenőközpont üzemeltetési osztályvezetője személyesen adta át.

A közös főzéshez, tálaláshoz biztosított erdészházzal is rendelkező, példásan ápolt, gondozott erdő nyújtotta környezetben töltött órákat, az eredményes horgászatot és a közös szabadtűzi főzést, bográcsebédet élmény dús programként őrzik emlékezetükben az intézményrendszerünkben nevelkedő gyermekek és fiatalok.

Kapcsolódó anyagok