Versek, mesék Nagyszakácsiban

Címkék: Rendezvények

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Nagyszakácsi Telephelyén 2014. február 14-én délelőtt került sor a „Tűzmadár”Versmondó versenyre.

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Nagyszakácsi Telephelyén 2014. február 14-én délelőtt került sor a „Tűzmadár”Versmondó versenyre. A gyermekotthonokból, lakásotthonokból, nevelőszülőktől, több mint tíz településről érkező gyerekek három korcsoportban mutatták meg tehetségüket. A 41 résztvevő közül a leglelkesebbnek az alsó tagozatosok bizonyultak. A zsűri számukra az öt helyezetten kívül különdíjakat is osztott. A verseny szünetében Rosta Géza előadóművész szórakoztatta zenés dalokkal a vendégeket. Mindenki számára kellemes, élménydús volt a délelőtt.

A „Túl az Óperencián…” körzeti mesemondó verseny szintén nagy hagyományokkal bír Nagyszakácsiban. Az alsó tagozatos kisgyerekek házi megmérettetések után neveztek a versenyre. Hat iskolából 16 gyermek mondott mesét, felnőtteket meghazudtoló kiállással és tehetséggel. A zsűri kihangsúlyozta a mesék jellemformáló erejét, a gyerekek meseszeretetét. A versenyzők után két szennai fiú szerepelt. Ők egykor a verseny nyertesei voltak itt Nagyszakácsiban. Gyakorlott mesemondókként szép élményt szereztek a jelenlévőknek. A zsűri öt helyezést és egy különdíjat osztott ki a kisiskolások közt.

Kapcsolódó anyagok