Spiritusz Színházművészeti Élménytábor

Címkék: Programok

Intézményünk a Gattyán Alapítvány pályázatán nyert forrásból rendezte meg ez év nyarán a Spiritusz Színházművészeti Élménytábort, a gyermekotthonainkban nevelkedő 37 kiskorú gyermek és fiatal ellátottunk számára.

Az OrfűFitt Jurtatáborban július 21-én kezdődött élménytáborban a gyermekek, fiatalok a sok újszerű élmény mellett komoly, ámde szórakoztató feladatként két színpadi művet állítottak színpadra vezetőikkel, amelynek premier előadása nagy sikert aratott a július 26-án az orfűi Medvehagyma Ház színháztermében rendezett bemutatón.

Számos, a hétköznapi lehetőségeken messze túlmutató élményprogramon vettek részt a táborozók, egyebek között éjszakai nyári színházi előadás vendégei voltak, sokan végigcsinálták az embertpróbáló Trió barlangi túrát a Mecsek Háza szervezésében, felkeresték az Orfűi Malmok malommúzeumot, gyalogtúrával látogattak el a magyarhertelendi fürdőbe. Mindeközben délelőtt is és késő estébe nyúlóan folytak a próbák, Kovácsné Zrínyi Ibolya művészeti vezető irányításával és Szente Róbert gyermekotthon-vezető segítségével, valamint Borbély Renáta, Farkas Krisztián, Kovács Barbara lakásotthon-vezető nevelőkkel, Gyanits Ildikó fejlesztő pedagógussal és Pintér Zoltán gyermekfelügyelővel, akik kiemelkedő team-munkában gondoskodtak a megfelelő táborélet háttérországáról.

A művészeti nevelésben kiváló képességű művészeti vezető, Kovácsné Zrínyi Ibolya a segítőivel várakozáson felüli eredményt ért el a gyermekek, fiatalok motiválásában, ráhangolásában, a rekord rövid időkereten belül színpadra állított, magas szintű két zenés előadás megtervezésében, felépítésében, a kifejező zenei és képi eszköztár megteremtésében. Kivétel nélkül egytől egyig büszkék vagyunk a szereplő gyermekekre és fiatalokra!

A tábor egyik, sőt talán legfontosabb „tükrének” az bizonyult, hogy a feszített tempóban színpadra állított két musical előadásban közreműködő gyermekek és fiatalok arcán, mimikáján, mozdulatain csak azt láthatta a közönség, hogy felszabadultan, örömmel, nagyon jókedvűen és odaadóan tették a szerep szerinti dolgukat. Szeptemberben újra kezdődtek a megújító próbák, ugyanis a kisebb gyermekek „Macskák és egerek”, valamint a magasabb életkorú fiatalok „Melyiket a kilenc közül?” című két előadása meghívást kapott a Nagyszakácsiban október 13-án megrendezett „Körbejár a fakanál” címmel meghirdetett XVI. Gyermekotthoni Kisszakácsok Országos Főzőversenyén.