Hitélet - és találkozások

Címkék: Programok

Ezúttal, február első hetében a Somogy megyei vallási, egyházi személyiségek egyik leghitelesebb személye, Somos László esperes látogatott el a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban élő gyermekekhez.

 

IMG_20180207_140439[1].jpgIMG_20180207_140547[2].jpg

 

A gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek, fiatalok hitélete sajátos feladat az intézmény nevelői, munkatársai számára.

Ezúttal, február első hetében a Somogy megyei vallási, egyházi személyiségek egyik leghitelesebb személye, Somos László esperes látogatott el a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban élő gyermekekhez. A rendkívül gazdag élettapasztalattal rendelkező, mindenki által hitelesnek ismert és tisztelt atya, a kaposfői Szent Vendel Plébánia esperese,  valamint romaügyi referens az Egyházmegyében. A Kaposfői Szent Erzsébet Alapítvány kuratóriumának elnöke, és mindezeken túl sokat segít az általa vezetett tanoda-programban a tanulásban segítségre szoruló gyermekeknek is. Számos elismeréssel méltatták eddigi tevékenységét, egyebek között Príma-díjjal, Jószolgálati-díj életműdíjjal.

A gyermekotthonban kialakult, oldott hangulatú, meghitt és tartalmas beszélgetésen a gyermekek, fiatalok is több kérdésre választ kaptak Somos Lászlótól, aki a további egyeztetések szerint, a jövőben is ellátogat majd a gyermekotthon növendékeihez.