„PITYPANG” LAKÁSOTTHON BÖHÖNYE – NYÁRI PROGRAMJAI

Címkék: Programok

A böhönyei Pitypang Lakásotthon nyári programjainak rövid bemutatása.

2014. július 26-án 12 gyermekkel busszal mentünk Mesztegnyőre a "Rétesfesztivál"-ra. Panyi Joli néni szokásához híven vendégül látott minket. Egész tepsi finom rétessel várt a plébánia udvarban. A gyerekeknek tetszettek a programok, és az,  hogy sok-sok kedves ismerőssel találkoztunk.

Lakásotthonunk felújításának idején, augusztus elején négy szép napot töltöttünk Pécsett, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság gyönyörű kertvárosi utógondozói lakásában. A gyerekek élvezték a nagyvárosi forgatagot, a közlekedést. Megtapasztalhattuk a pécsi emberek kedvességét, segítőkészségét. Megnéztük a székesegyházat és a város nevezetességeit. Voltunk a pécsi TV-toronyban, az Árkádban, a Tropicariumban és a Zsolnay-negyedben, ahol interaktív kiállításon vett részt a tíz gyerek. Minden este sétáltunk a Király utcában, ahol utcai zenészek, táncosok szórakoztatták a járókelőket. A gyerekek alig akartak haza jönni, de örültek itthon a csodálatosan felújított lakásotthonnak.

Augusztus 20-án Böhönyén részt vettek gyermekeink a Szent István napi ünnepségen. Másnap Nemesdédre utaztunk, hisz Böjte Csaba atya neveltjei adtak műsort az Államalapítás Ünnepének tiszteletére.  Csaba atya nem tudott jelen lenni édesanyja betegsége miatt. A közel két órás rendezvény után gyermekeink édességcsomagot adtak át az erdélyi gyerekeknek. A nevelőjük annyira meghatódott, hogy sírva puszilta végig a mi gyerekeinket. Mindenki örült nekünk a faluban, hisz több gyerek - a mieinken kívül -, nem vett részt a megemlékezésen.

Tanévkezdés előtt még egy fontos esemény zajlott lakásotthonunkban. Augusztus 29-én tartottuk  házszentelő-házavató ünnepségünket. Meghívtuk az intézményvezetőket, a szomszédokat, a község elöljáróit. A Plébános úr felszentelte a lakásotthont, majd a gyerekek verseket, dalokat adtak elő. Hallhattuk Lóthné Seres Ilike csodálatos énekét. Igazgató Asszony is szólt a jelenlévőkhöz. A lakásotthon felnőttjei pompázatos grilleket, sülteket, tortákat és sok finomságot tálaltak fel a vendégeknek. Mindenki nagyon jól érezte magát ezen az estén.

2014. szeptember 6-án Budapesten Őszköszöntő mulatságon vett részt a Pitypang Lakásotthon apraja-nagyja. Az NCSSZI és a FICE Magyarországi Szervezete közös programján a Kossuth Lajos Gyermekotthonnál lehetőség volt lovagolni, ugráló várazni, motorokat, autókat kipróbálni, ismerkedni fegyveres szervezetekkel, kiállítás megnyitón részt venni. Volt a gyerekek közül, aki néptáncot tanult ott -, amit élő népzene kísért. Este koncertek voltak rendezvényzárásig. Kedves volt a vendéglátás, kellemesen telt a nap.

Kapcsolódó anyagok