Mesztegnyői gyermekek a jégkorong-szurkolók között

Címkék: Kirándulások

Az Erste Bank hiánypótló, ún. „pénzügyi patrónus” témakörben megvalósult képzési programjának keretei között munkatársainknak sikerült hozzájutnia olyan lehetőséghez, amelynek eredményeként a böhönyei Pitypang Lakásotthonban nevelkedő gyermekek életükben először lehettek részesei jégkorong mérkőzésnek.

 

IMG_2499.JPGIMG_2508.JPGIMG_2510.JPGIMG_2513.JPGIMG_2515.JPGIMG_2516.JPGIMG_2518.JPGIMG_2519.JPG

 

November elején az Erste Liga jégkorong alapszakasz fővárosi FTC-Telekom – Budapest Jégkorong Akadémia mérkőzésre.

A sportág, a jégkorong mérkőzés izgalma és a hideg jégcsarnok sajátos hangulata akkor egyaránt annyira megfogta a gyerekeket, hogy érdemesnek bizonyult újabb hasonló lehetőséget találni.

A következő alkalommal Nemes Tamás fejlesztő pedagógus munkatársunk a mesztegnyői Napsugár Lakásotthonban nevelkedőket kísérte el az UTE és az Erste Liga-részes, brassói illetőségű Corona Brasov november 26-án tartott nemzetközi mérkőzésre.

Jóllehet hazai vereséggel zárult a rangadó, a gyermekcsoportunk számára felejthetetlen élményt teremtett a fővárosi sportesemény.

A drukker közönség izgalma mellett a kíváncsiság is feléledt a gyerekekben, már a mérkőzés óráiban együtt mondták, egyszer nagyon szívesen kipróbálnak, milyen haladni, siklani a jégen.

Bízunk abban, hogy rövidesen erre is sikerül lehetőséget teremtenünk a megye határain belül.