Első találkozás a jégkoronggal

Címkék: Kirándulások

Intézményünk több munkatársa és gyermekotthona is részesévé vált az Erste Bank hiánypótló, ún. „pénzügyi patrónus” témakörben megvalósuló képzésének.

IMG_2375.JPGIMG_2382.JPGIMG_2384.JPG

A programsor kapcsán számos új ismeretség és szakmai kapcsolat alakult, amelynek eredményeként a pénzügyi témakörökön túlmutató lehetőségek is megnyíltak.

A böhönyei Pitypang Lakásotthon közössége ajándék belépőjegyeket kapott az Erste Liga jégkorong alapszakasz november 5-én a fővárosi Tüskecsarnokban lejátszott FTC-Telekom – Budapest Jégkorong Akadémia mérkőzésre.

A gyermekotthon három gyermeke, első és második osztályosai szurkolhatták végig a számukra is nagyon izgalmas mérkőzést, amely egyben életükben az első alkalom volt ezt a sportágat közvetlen közelről megismerni. az FTC-Telekom győzelmével zárult a 3 harmad és a

Miután a gyermekek ezt megelőzően még jégcsarnokban sem voltak, tágra nyílt szemekkel ismerkedtek a sajátos környezettel, a pályakarbantartó géptől a sík jégpálya felületen át a Ferencváros csapatának zöld sast ábrázoló kabalafigurájáig.

Élményt jelentett számukra, hogy végigkísérhették a Fradi korábbi legendás jégkorong játékosainak profi megmozdulásait is.

A gyerekek élménybeszámolói hallgatva megfogalmazódott, hogy bár eddig csak a labdajátékok, ezeken belül a foci jelentette számukra a favorit sportot, most már a jégen, labda helyett koronggal is szívesen kipróbálnák magukat.

A friss élményt látva a jégkorong sajátos szabályrendszere is lekötötte a figyelmüket, a lehető legtöbbet szerettek volna megtudni a labdajátékokhoz képest újszerű szabályokról.

Reméljük, kívánságukat teljesítve, munkatársaink és támogatóink a jövőben is lehetőséget teremtenek számukra mind több ilyen és hasonló mérkőzés látogatásra.

A tervek szerint november végén az Újpesti Jégcsarnokban az UTE  és a szintén Erste Liga-részes, brassói illetőségű Corona Brasov nemzetközi mérkőzésre is ellátogathatnak a gondoskodásunkra bízott gyermekek.