Zalaszabar – ZoboriKalandoZOO Tábor

Címkék: Kirándulások

A Holnapocska Tábor a Zalaszabarban üdülő gyermekek részére igazi paradicsom, hiszen Magyarország legdinamikusabban fejlődő kalandparkjának, a Zobori KalandoZoonak a területén helyezkedik el. A Zalaszabarban táborozó gyermekek kivételes helyzetben vannak, a kötélpályás kalandpark, a beltéri csúszdapark és a hófánk pálya mellett rengeteg játékot próbálhatnak ki (akár a zárórát követően is), érdekes és hasznos programokon,kirándulásokon vehetnek részt.

zsz01.jpgzsz02.jpgzsz03.jpgzsz04.jpgzsz05.jpgzsz06.jpgzsz07.jpgzsz08.jpgzsz09.jpgzsz10.jpgzsz11.jpgzsz12.jpg


A Holnapocska Tábor a Zalaszabarban üdülő gyermekek részére igazi paradicsom, hiszen Magyarország legdinamikusabban fejlődő kalandparkjának, a Zobori KalandoZoonak a területén helyezkedik el. A Zalaszabarban táborozó gyermekek kivételes helyzetben vannak, a kötélpályás kalandpark, a beltéri csúszdapark és a hófánk pálya mellett rengeteg játékot próbálhatnak ki (akár a zárórát követően is), érdekes és hasznos programokon,kirándulásokon vehetnek részt.
A táboroknak helyet adó létesítmény infrastruktúráját tekintve a fejlesztések folyamatosak. Az új táborépület 6 ágyas, fürdőszobával felszerelt szobákkal, valamint modern étkező és közösségi helyiségek biztosítják a színvonalas kiszolgálást, a gyermekek kényelmét.


A 24 órás felügyeletet és napközbeni foglalkozásokat önkéntesek segítségével, gyógyuló táborokban az egészségügyi  szakfelügyeletet pedig orvosok és ápolók önkéntesrészvételének köszönhetően valósítják meg.
Szerencsés helyzetben vagyunk a gyermekekkel, hisz a Nagyszakácsi gyerekotthonból immár 3. alkalommal látogattunk el a táborba, rendszerint 12 fővel, ebbőlkifolyólag sok gyermeknek a tábor már nem ismeretlen hely, a táborban lévő többi gyermek nem ismeretlen számukra, a tábori önkénteseket, táborvezetőket név szerint, nagy mosollyal üdvözölik.
Érkezésünk után, gyorsan elfoglaltuk a gyermekekkel a szállásunkat, majd gyors ebédet követően a táborvezető, aki idén Laci’bá volt, körbevezetett minket a táboron belül. A tábor hatalmas területen oszlik el. A teljesség igénye nélkül, csúszdaház, vizes játszótér,vadaspark, vizes csúszda pályák, hófánk pályák, játszóterek, 4d-s mozi, szabadulószoba, lézerharcpálya teszi a gyermekek tábori napjait vidámabbá és élménydússá. Idegenvezetés után a gyermekeket törzsekre osztották,mint pl.: Nyék, Kér, Keszi, Tarján, Gyarmat stb...
A csoportok véletlenszerűen jöttek létre, amit nagyon jó gondolatnak tartottam, a csoportok az egész tábor alatt egy csoportot alkottak. Rövid feladatot kellett este elvégezni a gyerekeknek, a vadasparkban található állatokról minél több  szólás-közmondást találni. Afeladat végeztével a gyermekek megvacsoráztak, majd a csúszdaházban töltötték az est további részét.


A csütörtöki korai kelést követően, a gyermekek választhattak melyik programokon kívánnak részt venni, legtöbben  természetesen a kültéri hófánk és vizes csúszdát választották. de egész nap lehetőség volt megadott időben kipróbálni a tábor többi játékát is. a délutáni csendes pihenő sem okozott senkinek sem gondot. hisz a gyermekek az egész délelőtti aktív játékokban gyorsan elfáradtak, bár ők nem vallották be, igényelték is a pihenőt. Nap közben a csoportoknak mindig volt egy kis extra feladatuk, amivel pontokat gyűjthettek, hogy a tábor végén kiderülhessen melyik csapat volt a legügyesebb a tábor ideje alatt. Sajnos az időjárás nem mindig kegyelmezett a tábor lakóinak, ezért péntek délelőtt társasjátékokkal, kézművesprogramokkal foglalták le magukat. Délután viszont jött amindenki által várva várt program, a Zalakarosi Gyógy-és Termálfürdő meglátogatása, a gyermekek nagyon élvezték a strandot, s megfelelő fegyelemmel, odafigyeléssel vetették magukat a vízbe. a strand kitöltötte az egész délutánt, a táborba visszaérve, vacsora után zenés táncos est volt a program.
Szombati napunkat kis sétával indítottuk. Közel 3 km gyaloglás után,elérkeztünk a Kis-Balatonházhoz, ahol a gyermekek természetfilmet nézhettek végig,illetve a Balatonról és annak élővilágáról szóló kiállítást is megtekinthették. Majd az ott felfedezett vizes játszótéren és a nádlabirintusban szabadon játszhattak. Az idő rövidsége miatt, a táborba visszafele, az eddigiektől eltérően kisbusszal tértünk vissza, a szokásos csendespihenő után a gyermekek kipróbálhatták a 4d-s mozit, ahol igencsak hangos kiabálások jelentették azt, hogy valóban élethű megtekinteni például egy dinóparkban száguldó hullámvasutat ... utasként. Az este további részében ismét a csúszdaházban, illetve a kivilágított műfüves pályán töltötték a gyerekek. Este pedig közösen „moziztak”.


A tábor utolsó napján, érződött a gyerekeken, hogy közeledik a hazautazás. Ezért a gyermekeknek kívánság napot tartottak, itt a gyermekek szavazhattak mely játékokat szeretnék használni. Na de ma se maradt el a feladat a törzseknek, megadott szavak alapján mesét kellett írniuk, melyet ebédnél felolvastak, s bizony igen sokszor kacifántos és bolondos dolgokat  hallhattunk.


A táborzárás estéjén, díjazták a legjobban teljesítő csapatokat, illetve a héten elkészült többszáz fotóból a legjobbakat összeválogatva a gyermekek megtekinthették.
Összeségében, a változatos programok, a segítők, táborvezetők a hely saját varázsa leköti a gyermekeket, a folyamatos programlehetőség foglalkoztatja a gyermekeket. Ezért bátran állíthatom, hogy egyik legjobb tábor, ahova gyermekeket kísértem. A gyerekekkel együtt, én is várom, hogy újra vendégei lehessünk Zalaszabarnak, a KalandoZOO tábornak.

A táborozási lehetőségen a nevelőszülői családokban nevelkedő kiskorúak csoportja is részt vett. Számukra is olyan kiemelkedő élménnyel szolgált a táborozás, hogy néhányan tovább is ott maradtak volna.

További képek ide kattintva tekinthetőek meg!