A nagybajomi homokbányánál jártunk

Címkék: Kirándulások

2017. 04. 10-én a Kékmadár Gyermekotthon ellátottjai a természetjáró szakkör keretében ellátogattak a nagybajomi homokbánya környékére. A túra során különböző feladatokat hajtottak végre.

DSCN2723.JPGDSCN2726.JPGDSCN2730.JPGDSCN2733.JPGDSCN2734.JPG

2017. 04. 10-én a Kékmadár Gyermekotthon ellátottjai a természetjáró szakkör keretében ellátogattak a nagybajomi homokbánya környékére. A túra során különböző feladatokat hajtottak végre. A feladatok végrehajtása során két 4 fős csapat mérte össze természetismereti tudását. A kihívások közt szerepelt madárfelismerés, tájékozódási eszközök készítése (óra, iránytű), földgömb rajz a homokban, betűkirakó nevezetes napok dátumaival (Föld Napja, Víz Világnapja, stb.). Rendhagyó, elméleti versenyfutást is rendeztek, ahol egy célba érési sorrendet kellett felállítaniuk az állatok, illetve közlekedési eszközök sebességének ismeretében. Befejezésként elsősegélyben kellett részesíteniük egy kiválasztott csapattagjukat, aki „alkartörést szenvedett”.

A gyermekek nagyon jól érezték magukat, izgatottan várták az eredményhirdetést. A díj az elért helyezésnek megfelelően 2 vagy 3 gombócos fagylalt volt.