Zalaszabari sportnap

Címkék: Kirándulások

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság és a Holnapocska Alapítvány által közösen szervezett I. Regionális Sportnapon vett részt a Marcali és Nagyszakácsi Gyermekotthonból 12 gyermek.

Zalaszabarban a Zobori Kalandozoo kalandparkban megrendezett sportnapon Zala-, Vas-, Somogy megye lakás- és gyermekotthonaiban valamint nevelőszülői családban nevelkedő közel 70 gyermek érkezett.

A délelőtt folyamán hat csapat versengett egymással. A csapatokat sorsolás alapján a három megyéből érkező gyerekek alkották. Az első feladat különböző ügyességi feladatokból összeállított sorverseny volt, melyet, az erőt, kitartást igénylő kötélhúzás követett. Gokart pályánál vezetési tudásukat próbálhatták ki neveltjeink. Az utolsó feladat a száraz csúzdán zsákban csúszás, mely bátorságukat tette próbára.

A nagyon finom ebéd után a délutáni szabad program keretében a kalandparkban felállított játékokat próbálhatták ki. Egy élményekkel gazdag, rendkívül kellemes napot tölthettünk el, melyen a három megye gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermekei megismerhették egymást, barátkozásra adott lehetőséget.

Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek, támogatóknak.

Kapcsolódó anyagok