Kirándulás a Dinó és Kalandparkban

Címkék: Kirándulások

„Egy olyan helyre vágytunk, ahol az álmok életre kelnek és élményekkel, örömmel töltik meg a látogatóinkat. A park célja, hogy vendégeink élményeket szerezzenek, mind a tudományt, mind önmagukat illetően. Önmagunk megismerése, melyre számos játékunk ad majd lehetőséget, egy csodálatos utazás, mely megváltoztathatja életünket, ha átadjuk magunkat a játék örömének. Megismerhetjük saját határainkat, sőt át is léphetjük azokat”- írják kedvcsináló bemutatkozásukban a május 1-én átadott park életre hívói. Magyarországon ez az első ilyen hely, de a környező országokban is csak néhol található hasonló.

Nos, mi valóban sok élménnyel töltődtünk fel látogatásunk során, és örülünk, hogy eljuttathattuk a gyerekeket erre a helyre is. A belépő nem olcsó, de a létesítmény üzemeltetői külön gondoltak az állami gondoskodásban élő gyermekekre, így előzetes egyeztetés, ill. bemutatkozó levél küldése után a belépés ingyenes volt számukra.

Mi, 2014. augusztus 25.-re kaptunk látogatási időpontot. Busszal mentünk a nem túl távoli településre, hisz már maga az utazás is rengeteg ismeretet nyújt az itt élő különböző korú, és más-más környezetből érkező gyermek számára. Maga a park 23000 négyzetméteren terül el, csodálatosan szép környezetben, Reziben. Az ott található tucatnyi különböző, életnagyságú, mozgó, pislogó, és hangot is adó dinót Kínában készítették, különleges technikával, az eddigi tudományos kutatásokra alapozva, mely a Jurassic Park című filmben látható dinoszauruszokat gyártotta. Mindnyájunk számára lenyűgöző volt ez a látvány, és emberi apróságunk, törékenységünk megélése. A hirtelen megmozduló és hangot adó „szobrok” nem egyszer megijesztettek bennünket, de aztán felbátorodva már fényképezkedni, sőt: pózolni is mertünk az óriásokkal.

A kicsik „dinogolhattak” is. Valljuk be, ez azért nem mindennapi szórakozás! – De a park minden korosztály számára tartogat lehetőséget, hogy próbára tegye bátorságát, merészségét, fizikai erejét, állóképességét. Míg a kisebbek az ugráló várakat, a trambulint, a Vizi mini csónakozást és az apró hidraulikus markológépekkel való árokásást élvezték, addig a nagyobbak megmutathatták ügyességüket a kötélpályán való átkelés, és a falmászás terén.

A kötélpálya a kezdőket 80 centiméteres, a haladókat 6,5 méter magasban teszi próbára, különböző nehézségű akadályaival. Az üzemeltetők szerint most ez országosan a legnehezebb pálya. Büszkeségünk, hogy Tirpák Noémi, és testvére, Edit nem kis erőfeszítéssel, de a felső szintet is képes volt teljesíteni! A nyolcoldalú mászó fal 10,5 méter magas, és a teljes meghódítása komoly kihívást jelentett csoportunk fiai számára.

Mindkét „játékot” csak megfelelő védőfelszerelésben, felügyelet mellett, felelősség vállalási beleegyező nyilatkozattal, lehet igénybe venni.
A legkedveltebb azonban talán a gumiköteles trambulin volt, ahol hihetetlen magasságokba lehetett feljutni, újra meg újra. Ezt szinte mindenki kipróbálta – újra, meg újra…

De a bika megülése is jó móka volt!  Kettő is volt egymás mellett, így versenyezni is lehetett, ki bírja tovább. Aki ezt megunta, kipróbálhatta a szörfözést – szárazon. Nálunk ez a feladat is nagy sikert aratott. A picik fekve, a nagyok állva tették próbára magukat a szimulátoron. Aki pedig kevésbé adrenalin dús szórakozásra vágyott, akár aranyat is moshatott.

A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot, szívesen elmennének újra. Az üzemeltetők tervezik a park bővítését: a most legnagyobb 7 méter magas dinoszaurusz mellett jövőre várhatóan egy 16 méter magas és 40 méter hosszú őshüllő is látható lesz.

Reméljük, mi is megnézhetjük majd!

Kapcsolódó anyagok