Nevelők nevelése - hiánypótló képzés-sorozat a pénzügytechnikai, gazdálkodási ismeretek elsajátításáért

Címkék: Híreink

Az önálló egzisztenciateremtéshez, az önálló életvitelhez szükséges pénzügytechnikai és gazdálkodási ismeretek elsajátítása a vérszerinti családokban és a gyermekotthonokban a gyermekekről, fiatalokról gondoskodó gyermekvédelmi szakemberek számára is a legnagyobb kihívás.

 

1674045820343.jpg1674045820367.jpg

 

A változó gazdasági körülmények, különösen a recesszió és a reálbér csökkenés időszakában nehezíti a szakellátásból kikerülő fiatalok beilleszkedését, stabil kenyérkeresetének megalapozását.

 

Az Erste Bank Hungary Zrt. hiánypótló képzés-sorozatot indított annak érdekében, hogy emelje az ebben érintett nevelők, utógondozói feladatkört ellátók szakmai kompetenciáit, ismereteit és gyakorlati jártasságát.

Ez év januárjában a fővárosban kezdődött el a többnapos, akkreditált továbbképzés, amelyen intézményünk képviseletében négy munkatársunk vett részt. Az Erste bank székházában megvalósult programon Farkas Krisztián és Nemes Tamás lakásotthon-vezető nevelő, Récseiné Szőcs Anikó utógondozó és Szabó Gábor csoportvezető nevelő az ún. Aflateen módszerrel ismerkedhetett meg. Ez elsősorban a pénzügyi-és szociális készségek elsajátítását, fejlesztését tartalmazza, kifejezetten a 13-18 éves korosztály számára, ugyanakkor az idősebb generációknak is sok újdonságot tartogat. A foglalkozások során különböző készségfejlesztő játékok, valamint a pénzügyi tudatosságot megalapozó beszélgetések mutatták be a program részleteit. Az adott pedagógusok a képzésen szerzett ismereteiket természetesen továbbadják a fiataloknak. A program további szakaszaiban a munkatársaink már kamaszkorú és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőttek csoportjával vesznek részt a tematikus foglalkozás-sorozaton.

Az idei évben négy alkalommal kerül sor a csoportfoglalkozásokra, amelyeken  játékos formában, kötetlen beszélgetések keretei között mutatják be a trénerek az Aflateen módszer sajátosságait. A program-sorozat egyik alkalmával tárlatvezetéssel egybekötött ajándék látogatásra várják a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban.