Farsangi mulatság a Kékmadár Gyermekotthonban

Címkék: Híreink

A hagyományoknak megfelelően a februári télutón, most is nagy kedvvel készültek a nagybajomi Kékmadár Gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és fiatalok a farsangi rendezvényre.

DSCN2665.JPGDSCN2672.JPGDSCN3750.JPGDSCN3754.JPGDSCN3756.JPGDSCN3759.JPG

A hagyományoknak megfelelően a februári télutón, most is nagy kedvvel készültek a nagybajomi Kékmadár Gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és fiatalok a farsangi rendezvényre. A február 15-én megrendezett farsangi mulatságon a gyermekek néhány kivétellel szinte mindannyian jelmezt öltöttek a vidámságban bővelkedő eseményre. Amint a képeken is látható, sok-sok ötletes jelmezben derülhettek a résztvevők, és a gyermekotthon munkatársaiból alakult zsűri színe előtt.

Komoly nehézséget jelentett végül a jelmezek sorrendjének felállítása, ezért mind gyermek megkapta „a legjobb jelmez” címet és a hozzá járó, életkoruk szerint kiválasztott kis ajándékcsomagot, így példaként játékot, édességet, kifestőt, lufit. A farsangi után a lakóegységekben nevelkedők között játékos vetélkedőre került sor, amelyet láthatóan nagy örömmel fogadtak a kicsik és nagyok egyaránt. A vetélkedőn szerepelt közmondás-kirakó, tárgy- és szómemória játékok, de még lufifújó verseny is. A farsangot közös süteményezés, és kötetlen, oldott beszélgetés zárta. A farsangot ünneplőknek felajánlott tortát a gyermekotthon egyik rátermett cukrász szakon tanuló növendéke készítette el.