Színház és drámapedagógia a bűnelkövetések megelőzéséért - serdülőkorúaknak

Címkék: Híreink

A serdülőkorú fiatalok bűnelkövetővé vagy áldozattá válásának megelőzését szolgálja az a program, amelynek megvalósítására a Somogy Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közös TÁMOP-pályázatának keretében nyílt lehetőség.

A serdülőkorú fiatalok bűnelkövetővé vagy áldozattá válásának megelőzését szolgálja az a program, amelynek megvalósítására a Somogy Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közös TÁMOP-pályázatának keretében nyílt lehetőség. A Csiky Gergely Színház művészeivel, valamint dr. Gombos Péter egyetemi docenssel, a Magyar Olvasás Társaság alelnökével és Tolnai Mária művészeti vezetőtanár-drámapedagógussal, a Kaposvári Egyetem munkatársával, valamint további három drámapedagógussal kezdődött meg a program, a megyeszékhely oktatási intézményeiben. Intézményünk számára kivételes, hiánypótló lehetőséget teremt a program, miután a vérszerinti családból a gyermekvédelmi szakellátásba került kamaszkorú fiatalok veszélyeztetettebbek a mind a deviáns karrier, a bűnelkövetővé válás, mind az áldozattá válás tekintetében egyaránt.

Az összességében 11 alkalommal élménydús, részben drámapedagógiai foglalkozáson alapuló program február 14-én kezdődött el, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Zita Speciális Gyermekotthonában. Az házigazda gyermekotthonból, a kaposvári Nyár utcai Gyermek- és Utógondozó otthonból, a somogyjádi központú lakásotthoni egységből és a nevelőszülői hálózat kaposvári körzetéből érkezett fiatalok nagy érdeklődéssel vettek részt a programon. Emlékezetesnek ígérkezik a program második része, amelynek keretében február 19-én a Csiky Gergely Színház színművészei a Száztizenegy című előadást mutatják be az alkalmi közönség számára, kivételesen ezúttal ugyancsak a Zita gyermekotthon épületében. A megrázó tartalmú ún. „tantermi” előadás a gyilkosságokat övező tabuk problémakörét is megjeleníti.