A Katica-Tanya ajándéka több mint 700 gyermeknek

Címkék: Híreink

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság neveltjeinek az idei nyár egyik kétségtelenül legnagyobb ajándékát nyújthatta a patcai Katica Tanya Élményközpont.

A Katica-Tanya ajándéka több mint 700 gyermeknek

A Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság neveltjeinek az idei nyár egyik kétségtelenül legnagyobb ajándékát nyújthatta a patcai Katica Tanya Élményközpont.

Míg tavaly több mint 600, az elmúlt nyári iskolai szünet időszakában már 700-nál is több, gyermekotthonban és nevelőszülői családban nevelkedő kisgyermek, fiatal és kísérő tölthetett el egy-egy napot az élményközpontban. „Hozzánk minden gondoskodásban élő somogyi gyermek, minden évben eljöhet egy napra. Az ilyen jellegű segítség természetes számunkra.” – fogalmazta meg támogatói szándékát egy évekkel ezelőtti, a szakellátásról szóló beszélgetés alkalmával Handó János ötletgazda-tulajdonos. Az akkori szándék valósággá érett, és immár együttműködési megállapodás is rögzíti a hiánypótló támogatás minden nyárra szóló lehetőségét. Először egy kisebb létszámú gyermekcsoport téli, Karácsony előtti látogatásához kért segítséget az intézmény Handó Jánostól, aki erre az első megkereséskor azonnal igent mondott.

A természet közeli, hagyományos életvitelt és a különleges, izgalmas élmények tárházát felvonultató, minden korosztályt pazar sport- és egyedi játékeszközökkel kényeztető Katica Tanyáról a gyermekcsoportok szinte minden tagja feldobottan, élmények sokaságával tért vissza. A példaként nagybajomi, somogyjádi, nagyszakácsi, marcali vagy kaposvári gyerekek és kamaszok egyaránt készséggel készítettek rajzokat, írásos kis feljegyzéseket a zselici Patcán töltött órák élményeiről. Jóllehet az élményközpont évről évre újabb meglepetéssel, gyorsan népszerűséget nyerő szolgáltatásokkal várja közönségét, a leginkább megszeretett programnak ezúttal is a csúszdapark bizonyult. Közép-Európa legnagyobb, hétpályás fedett csúszdaparkjában még a felnőtt kísérők idősebb korosztálya is lelkesen bátorodott neki a meredek felületeknek.

Az intézmény egyik legkiemelkedőbb támogatójának köszönhetően az élményközpontot most is több olyan kisgyermek ismerhette meg, aki a felajánlás nélkül talán évekig nem juthatott volna ilyen élményekhez, mint amit a Katica Tanya nyújtott ebben az évben is.

 

Katica-tanyai ajándék látogatás 2013 (49664 bájt)