Élete első meccsén lett junior magyar bajnok

Címkék: Büszkeségeink

Nem mindennapi teljesítményt nyújtott egy kaposvári fiatalember. Élete első ökölvívó mérkőzésén junior magyar bajnoki címet szerzett, s állhatott a dobogó legfelső fokára Orsós Tamás, akit Vajmi Csaba, a kaposvári Ring SC vezetőedzője készített fel a közelmúltban Egerben rendezett Serdülő Junior és Női Ökölvívó Országos Bajnokságra.

Az eredmény igencsak meglepte a kaposvári Nyár utcai Gyermekotthonban nevelkedő, istvándi gyökerű Orsós Tamást éppúgy, mint edzőjét, hiszen a tizenöt esztendős srác mindössze háromnegyed év alatt jutott el idáig. A legkisebb, 46 kg-os súlycsoportban indult, és már az elődöntőben kétszer számoltak rá az ellenfelére, így sejthető volt a siker.

– Amikor idén februárban a látókörömbe került Tamás, adottságai által egyből érzékelhető volt, hogy izmos, erős fiú, s még tehetségesnek is mondható, mivel hamar ráérez a „dolgokra” – jegyezte meg Vajmi Csaba vezetőedző, aki nagyon büszke tanítványa nem mindennapi sikerére. – Az látható volt, hogy az egri mérkőzés során az ellenfelek Tomihoz képest jobb testi adottságokkal rendelkeznek; magasabbak és hosszú kezűek voltak, ami nem hátrány e sportban, de Tomi megfogadta tanácsunkat, mindvégig jól taktikázott, és nyert. A döntőnek már az első menetében döntő fölénnyel győzött, így az ellenfelet leléptették, a bíró beszüntette a küzdelmet.

Bár Orsós Tamás a pályafutása elején áll, ám egri szereplése remek kezdésnek számít, amelyet elsősorban adottságainak köszönhet. A sportban pedig a siker a legkiválóbb doppingszer. Vajmi Csaba vezetőedző szerint, ha tovább erősödik tanítványának szorgalma és kitartása, valamint a technikában és a meccsrutinban az eddigieknél több jártasságot szerez, akkor kiváló bokszoló válik belőle, és további szép sikereket zsebelhet be.

A mozgás élteti, minden programba bevonható

Mint megtudtuk: a kaposvári Nyár utcai Gyermekotthonban élő fiatalok életében kiemelt szerepet kap a sport, a túrázás. A hentesnek tanuló Orsós Tamás nemcsak ökölvívásban sikeres, számos sportágban is ügyes – legyen szó fociról, röplabdáról vagy pingpongról. A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző tehetséges diákja minden mozgásos programba bevonható, szívesen részt vesz rövidebb-hosszabb távú gyalogtúrákon, nem veti meg a kétkezi munkát, s kertészkedni is szeret.

Fotó: Lang Róbert

(Megjelent a Somogyi Hírlap november 18-i számában)

 

600_dobogós.jpgFotó_Lan_Róbert_be.jpglló_600.jpg