Markotány Márk: csillogó érmek a téli sportok világából

A 15 éves Markotány Márk a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelőszülői hálózatának egyik büszkesége. A Kiskorpádon nevelkedő, tehetséges és szorgalmas fiatalt a korábbiakban már világbajnokként is bemutathattuk, ugyanis ő nyerte el a 10. Speciális Téli Játékok olimpiai bajnoki címét férfi műkorcsolyában.

A téli sportok szerelmese, a korcsolyázás mellett az ún. az alpesi síben is kimagasló tehetségnek bizonyult, ugyanis 2014-ben országos bajnoki címet sikerült nyernie ebben a sportágban. Eredményei alapján meghívást kapott a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség 5. Eplényi Sítáborba és Versenyre, melyre az idei év februárjában került sor.

A verseny programgazdáinak célja az, hogy elősegítsék a tanulási képességeiben akadályozott sportolók síelését, a Speciális olimpiai mozgalom népszerűsítését, a síelés szélesebb körű megszerettetését.

A sítáborban először a sportolók felkészültségi szintjét mérték fel, majd profi síoktatók bevonásával versenyszituációkban gyakoroltak a résztvevő fiatalok, az ún. „StrongBasse” alapképzési módszerrel. Márk a haladó divízióban a második helyezettnek járó ezüstérmet nyerte el rátermettségével.

A fiatal sportoló mozgalmas időszakot tudhat maga mögött, ugyanis a téli hónapok végén részt vett még az ausztriai Grazban megrendezett Téli Világjátékokon is, majd a budapesti Országos Műkorcsolya Válogatóversenyen és az ausztriai Eisenerzben a Sí Válogatott edzőtáborában. Tehetséggondozó tanára, edzője Szőke Andrea, aki szakmai tudásával a kezdettől Márk mögött áll. A versenyzéshez szükséges költségeket Márk iskolája, a Bárczi DSE biztosítja.

Márk kiváló teljesítményéhez szívből gratulálunk, és a továbbiakra is sok szépen csillogó érmet kívánunk neki!

m01.jpg

m02.jpg

m03.jpg

Címkék: Büszkeségeink


Vissza az előző oldalra