Akire büszkék vagyunk: Garami Zoltán

Címkék: Büszkeségeink

A Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége, a Fővárosi Gyermekvédelmi Intézmények Üzemeltetési Szervezete és a Cseppkő Gyermekotthon szervezésében valósult meg az 5. Varázscsepp Országos tehetségkutató verseny. A Varázscsepp adta lehetőség egy olyan, amelynek keretei között a gyermekvédelemi alap,- és szakellátásban nevelkedő gyermekek és fiatal felnőttek megmutathatják tehetségüket, a hangszeres zene, az ének, a tánc, a vers, a prózamondás és egyéb kategóriákban.

A rendezvény három fordulóból állt, a selejtezőt a középdöntő, majd végül a döntő követte. A döntő 2015. április 4-én került megrendezésre Budapesten a Marczibányi téri Művelődési Központban. A neves művészekből álló zsűri döntése alapján ének kategóriában Garami Zoltán érdemelte ki az első helyezést, aki Kaposváron él a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Nevelőszülői Hálózatában, Garami Andrea nevelőszülőnél. A nagyszabású megmérettetésre munkatársunk, Kis-Pál Judit szakmai vezető kísérte el, aki kellő bátorítással segítette át a fiatalt a verseny feszültebb percein.

Zoli tizenkilenc éves, pék-cukrász tanuló a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakiskolában. A versenyre való felkészülését tanára, Horváth Frigyes pedagógus segítette,  aki civilben szintén nevelőszülőnk –, neki ezúton is köszönjük lelkes, odaadó munkáját.

Zoli az elmúlt években eddig is számos Ki Mit Tud-on és tehetségkutató fesztiválon hatotta meg a közönséget rátermettségével, sugárzó személyiségével, zsigeri énektudásával, azonban az idei tavaszon az eddigieknél is jóval több fellépése lesz. A gyakorlást, a felkészülést máris megkezdte. Nagy örömünkre máris támogató állt a tehetséges fiatal mögé, ugyanis a mentor segítségének köszönhetően biztosítottá vált az anyagi háttér ahhoz, hogy Zolival a további fejlődése érdekében szakmailag felkészült énektanár foglalkozhasson.

Aki szeretné, máris meghallgathatja a tehetséges fiatalt, ugyanis a Duna Televízió Kívánságkosár című műsorába máris meghívást kapott, az április 14-én kedden a 13 órakor kezdődő adásban szerepel.

Reményeink szerint Garami Zoltán tovább megy a megkezdett úton, és előadóművészként üdvözölhetjük majd fiatal felnőtt éveiben is.

 

 

SAM_2195.JPG

SAM_2196.JPG

SAM_2200.JPG