A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Tehetséggondozó Programja keretében meghirdetett Országos Képzőművészeti verseny díjátadó ünnepsége

Címkék: Büszkeségeink

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság újonnan indult tehetséggondozó programja keretében Országos Képzőművészeti – festészet, grafika, szobrászat –Versenyt hirdetett, melyre a gyermekvédelmi ellátásban (szak- illetve alapellátásban egyaránt) nevelkedő 3 – 18 éves gyermekek pályázhattak az ország egész területéről.

A beérkezett 210 alkotást Duray Zsófia pszichológus, valamint Gulyás László és Kassai Károly festőművészek bevonásával, közigazgatási szakemberekből álló zsűri bírálta el, akik három kategóriában hirdettek győzteseket és különdíjasokat. Ezen felül kihirdetésre került az SZGYF különdíjas, illetőleg az Alkotói különdíjasok is, valamint különdíjat ajánlott fel a FICE (Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete) is.

Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy a Somogy megyében gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek közül 2 kislány dobogós helyen végzett. Balogh Bernadett (Somogyjád) grafika kategóriában 2. míg, Tirpák Edit (Marcali) festészet kategória 3. helyét nyerte el. A díjátadóra 2014.07.03.-án került sor Budapesten, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság épületében. Nagy szeretettel várták a díjazott gyerekeket, akiket Dr. Thuma Róbert Főigazgató Úr köszöntött. Minden kategória győztesét és különdíjasát ajándékokkal és díszoklevéllel jutalmazták. A teremben kiállításra kerültek a győztes képek, boldogan néztük végig azokat és joggal lehettünk büszkék a 2 díjazott tehetséges kislányunkra.

Az ajándékok átadása után Dr. Thuma Róbert Főigazgató Úr felvágta a meglepetés tortát és szétosztotta a nyertesek között. A torta után finom ebéddel várták a gyerekeket. A meglepetések sora ezzel nem ért véget, mert a meghívottak belépő jegyet kaptak az állatkertbe. A délutánt itt tölthettük el. Nagy élmény volt számunkra, mikor láttuk mennyi változás, felújítás történt az állatok élőhelyén, az utolsó látogatásunk óta. Sok olyan állatot láthattunk, amelyhez eddig még nem volt szerencsénk. Etethettük a papagájokat, a nemrég született elefánt egyéni produkciójával szórakoztatta a közönséget. Fantasztikus élmény volt számunkra a majmok viselkedése, ahogy vigyáztak, szeretgették kicsinyeiket.

Köszönjük szépen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak, ezt a programokban gazdag, szép napot.

Készítette: Tóth Ildikó

Kapcsolódó anyagok