Fontos - Látogatási rend

1. Fertőző betegség jeleit mutató személy nem léphet be a gyermekotthon, lakásotthon területére.

2. Belépéskor az arcmaszk viselés kötelező, valamint további védőeszközök használata javasolt. A látogatók kizárólag a száj- és orrnyílást teljességgel fedő arcmaszkban léphetnek be a gyermekotthon területére.

3. Be- és kilépéskor a kézfertőtlenítés, valamint időközben kézfertőtlenítő és/ vagy virucid folyékony szappan használata kötelező.

4. Minden belépő köteles a koronavírus érintettség tárgyában nyilatkozatot tenni, az intézmény erre a célra készült dokumentumán. Aki a megelőző 10 napon belül igazolt koronavírusos személlyel találkozott, nem látogathatja a gyermekotthont, lakásotthont.

5. A felkeresett személlyel a találkozásra, beszélgetésre elsődlegesen szabadtéren, udvari környezetben kerülhet sor. Rossz idő esetén vagy szabadtéren egyéb okból nem megvalósítható találkozás esetén, az kizárólag a gyermekotthon szakmai vezetője részéről erre a célra biztosított külön helyiségben tartózkodhat, kizárólag az érintett személyek jelenlétében.

6. A nevelőszülői családokban nevelkedő gyermekekhez érkező, kapcsolattartási joggal rendelkező vérszerinti hozzátartozók számára biztosított helyszín az erre kijelölt „B” épület és annak közvetlen területe.

7. A másfél-kétméteres személyes védőtávolság betartása szabadtéri és zárt helyiségben is kötelező.

8. Külső személyek a gyermekotthoni csoportokban és a lakásotthonokban nevelkedők közvetlen életterét, lakó- és szociális helyiségeit nem látogathatják.

9. Kötelező az ún. köhögési etikett betartása. A megszokott üdvözlési érintkezési formák és a szoros fizikai közelség, kontaktus egyaránt kerülendők.

Marcali, 2021. április 23.

Csatos Zsuzsanna
intézményvezető