Fontos - Látogatási rend

A járványügyi készültség időszakában a fertőzés megelőzése érdekében az alábbi feltételek betartásával valósulthat meg látogatás.

1.Fertőző betegség jeleit mutató személy nem léphet be a gyermekotthon, lakásotthon területére.

2. Belépéskor az arcmaszk viselés kötelező, valamint további védőeszközök használata javasolt.

3. Be- és kilépéskor a kézfertőtlenítés, valamint időközben kézfertőtlenítő és/ vagy virucid folyékony szappan használata kötelező.

4. Minden belépő köteles a koronavírus érintettség tárgyában nyilatkozatot tenni, az intézmény erre a célra készült dokumentumán.

5. A felkeresett személlyel a találkozásra, beszélgetésre szabadtéren, udvari környezetben kerülhet sor. Rossz idő esetén vagy szabadtéren egyéb okból nem megvalósítható találkozás esetén, az kizárólag a gyermekotthon szakmai vezetője részéről erre a célra biztosított külön helyiségben biztosítható, kizárólag az érintett személyek jelenlétében.

6. A másfél-kétméteres személyes védőtávolság betartása szabadtéri és zárt helyiségben is kötelező.

7. Külső személyek a gyermekotthoni csoportokban és a lakásotthonokban nevelkedők közvetlen életterét, lakó- és szociális helyiségeit nem látogathatják.

8. Kötelező az ún. köhögési etikett betartása. A megszokott üdvözlési érintkezési formák kerülendők.

9. A gyermekekhez érkező, kapcsolattartási joggal rendelkező vérszerinti hozzátartozók lehetőség szerint elsődlegesen az udvaron, vagy a látogatásra, kapcsolattartásra kijelölt elkülönülő helyiségben találkozzanak, a kézhigiénés szabályok betartása mellett. A látogatók kizárólag arcmaszkban vagy a száj- és orrnyílást fedő sálban léphetnek be a gyermekotthon területére. A legalább másfél méteres védőtávolság biztosítása kötelező.

Marcali, 2020. augusztus 17.

Szikulai István
mb.igazgató

Melléklet:

 

Látogatási rend 2020.08.17 (68208 bájt)