Vidám Egészségnap Marcaliban

Címkék: Programok

Az egészséges életmódot és táplálkozást a hétköznapi szokások sajnos sokszor felülírják, ezért újra és újra fontos középpontba helyezni, sőt közösségi programokba is fonni a gyermekek egészsgévédelmét.

DSC_0135.jpgDSC_0141.jpgDSC_0153.jpgDSC_0166.jpgDSC_0167.jpgDSC_0175.jpgDSC_0176.jpgDSC_0180.jpgDSC_0186.jpgDSC_0209.jpgDSC_0230.jpg

Az egészséges életmódot és táplálkozást a hétköznapi szokások sajnos sokszor felülírják, ezért újra és újra fontos középpontba helyezni, sőt közösségi programokba is fonni a gyermekek egészsgévédelmét.

 

Rendhagyó, érdekes programsorozatra várta kicsik, iskolások és kamaszkoúrak sokaságát a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, amely március 30-án Marcaliban "Értem, érted. - Érted? Együtt könnyebb, hát legyen más a szenvedélyed" címmel készült nagyszabású programcsokorral. A sokszínű, ügyességi versenyeket, interakítv előadásokat és ételkóstolókat is felvonultató,  „EFOP-1.8.9-17-2017-00015 Egészséges életmódra nevelő interaktív előadás” főcímű rendezvénynek a marcali Kiss László Sportcsarnok adott otthont.

 

„Zsákutca” címmel a Játsszunk Színházat elnevezésű közösség lepte meg a résztvevőket vidám előadásával,  majd közös játékos tanulással folytatódott a program. A gyermekek, fiatalok 10-10 fős csoportokban a következő tematikus állomásokon szerezhettek számos új és érdekes ismertetet. 1.: Aktív, egészséges életmód, egészséges táplálkozás, táplálkozási zavarok, 2. Egyszerűen – egészségesen. Főzőbemutató, 3. Cukormentes finomságok, 4. Szendvics szobrászat – teljes kiőrlésű alapanyagok, 5. Mi van a csomagoláson? – a csomagolásokon található összetételek értelmezése, 6. Csak mértékletesen a cukorral és a sóval!, 7. Sportolási lehetőségek (aerobic, aerob edzés), 8. Sportolási lehetőségek (TRX, jóga), 9. Smoothie készítés, Amit a szenvedélybetegségekről érdemes tudni. (alkoholizmus, drog, gyógyszerfüggőség stb.).

A programra a Marcali Városi Rendőrkapitányság munkatársai is meghívást kaptak. A szenvedélybetegségekkel kapcsolatos kérdéseket dolgozták fel a gyerekekkel közösen, elsősorban az alkohol, a dohányzás és a szerfogyasztás veszélyeiről, káros következményeiről és a függőség kockázatáról. A gyerekek az ún. "drogos szemüveg” és a "részeg szemüveg" segítségével pár pillanatig azt is megélhették, miként rontják az érzékszerveket a tudatmódosító szerek.

Az ismeretekben és élményekben egyaránt kiemelten gazdagnak bizonyult program végén az intézmény Igazgató Asszonya, Tomorné Huber Éva köszönt el a gyermekcsoportoktól és kísérőiktől.