Újra és újra Balaton

Címkék: Kirándulások

Újra és újra Balaton – A kaposvári Zita Speciális Gyermekotthon csoportjainak táborozásai

 

Bealvás1.jpgBeni.jpgBfüred2.jpgBfüred4.jpgBfüred6.jpgHúllámvasút2.jpgHullámvasút3.jpgIMG_20180801_103331.jpgIMG_20180801_111953.jpgIMG_20180802_144814.jpgIMG_20180802_145132.jpgJózsi.jpgPloip2.jpgZolika4.jpg

 

A nyári kánikulában a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthon növendékei is újra és újra útra kelnek nevelőikkel a szép Balaton-partra, ahol szinte mindig találnak valami új élményt, a strandolás mellett is.

A Vörös Bikák csoport munkatársai július legelején szerveztek táborozást a gyerekeknek Balatonfenyvesen. Az időjárás sajnos akkor még nem bizonyult kellően nyáriasnak, ezért más közös programokat is szerveztek. Példaként bőven jutott idő palacsintasütésre, ezért szinte rekord mennyiséget, hetvenet sütöttek a gondos nevelők, amíg a fiúk a tábor kosárlabda pályáján mérték össze rátermettségüket.

Felkeresték a Balatonlellére kitelepült Magyar Nemzeti Cirkusz előadását, de a napot a cirkuszsátorral szomszédos sátorban zárták.

Volt, aki az összes dodgem pályán újra és újra, nagyon sokszor ringbe szállt, és volt, aki az ún. „adrenail-emelkedés” elnevezésű gép ülőkéjében is bátran kipróbálta a sajátos repülést.

A strandolás mellett sokat sportoltak a fiatalok, példaként nagyon népszerűnek bizonyult a hosszas tollas-party. Az egyik esős-borúsba fordult napon a marcali melegvizes fürdőben találtak strandolási lehetőséget a tópart helyett. A közös napok egyik legélménydúsabb programjának az Annagora Aquapark bizonyult, amely a msodik legnagyobb létesítmény Magyarországon.

A látványban is szinte lélegzetelállító élménypark hatalmas csúszdái, sodrófolyosói, hullámmedencéi nagy élményt jelentett a csoport minden tagjának.

A tettrekész gyerekek szinte mindent kipróbáltak, amit a Pazar strand csak nyújtott. Mindehhez nagy segítséget jelentett az, hogy az intézményvezető külön nyári anyagi forrást biztosított a gyermekotthonok számára.

Augusztus első hetében ugyancsak Balatonfenyvest választotta helyszínéül a gyermekotthon Fekete Párduc csoportja. A strandolás mellett a gyerekek és nevelőik a keszthelyi Festetics- kastélyt ás a sümegi várat is felkeresték, és a táborozás minden napján, a táborozáson résztvevő munkatársaink előkészítésének köszönhetően, napján más-más élmények várták a fiatalokat.

A Fehér Tigris csoportban nevelkedő gyerekek sem maradtak távolt a Balatontól, a strandolástól, ők a nyár eddig eltelt heteiben többször is tettek egy-egy napos kirándulást.