Sajtóközlemény

Címkék: Híreink

Befejeződött a Somogy megyei nevelőszülői hálózat infrastrukturális és szakmai fejlesztése.

 

Kedvezményezett: Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, 8700, Marcali, Berzsenyi u. 114.

Megítélt támogatási összeg: 110.000.000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Támogatási szerződés hatályba lépése: 2018.01.15.

Projekt kezdete és vége: 2018.02.14-2020.02.13.

 

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat vegyes profilú otthont nyújtó ellátást biztosít tizennégy telephelyen megyei gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek, fiatal felnőttek számára.

 

A projekt célja volt a nevelőszülői családok infrastrukturális fejlesztése a hálózati feladatok minőségi ellátása és a területi ellátottság lefedettségének növelése érdekében.

 

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által biztosított pályázati támogatásból az alábbiak valósultak meg:

- a gyermekek gondozását, fejlesztését szolgáló tárgyi eszközök beszerzése, használatba vételének biztosítása a nevelőszülői háztartások számára annak érdekében, hogy javuljon a gyermekek ellátásának színvonala.

- a nevelőszülői családokban élő gyermekek családi életre történő felkészítésének, a kulturált szabadidő eltöltésének támogatása eszközbeszerzéssel.

- nevelőszülői ellátásban részesülő gyermekek, fiatal felnőttek mentálhigiénés, pedagógiai, szocializációs és társadalmi integrációs szükségleteire fókuszáló eszközbeszerzés és az ahhoz kacsolódó humán erőforrás megerősítése a nevelőszülői hálózat szakembereinek tudásbővítése és kompetencia fejlesztése által.

- Az Intézmény telephelyén felújításra, kialakításra került egy kapcsolattartó helyiség. A felújítással lehetővé vált a családok minőségi kapcsolatainak alakítására.