Téli napok erdei utakon

A kaposvári Zita Speciális gyermekotthon Fekete Párduc csoportjában nevelkedő fiatalok szépnek ígérkező hétvégi kirándulásra indultak, a városhoz közeli Gyertyános Parkerdőbe.

A kaposvári Zita Speciális gyermekotthon Fekete Párduc csoportjában nevelkedő fiatalok szépnek ígérkező hétvégi kirándulásra indultak, a városhoz közeli Gyertyános Parkerdőbe. A téli napsütésben a növendékek is rácsodálkoztak a békés erdő háborítatlan szépségeire. A gyalogtúra után közös játékba kezdtek, majd a friss levegőn, a parkerdőben közösen fogyasztották el az ebédjüket. Kissé fárdatan, de élményekkel gazdagabban tértek vissza a gyermekotthonba.

A kirándulás előkészítésekor, előzőleg már felkeresték nevelőjükkel, a SEFAG Zrt. igazgatósági székhelyéhez tartozó Erdők Háza Látogatóközpontot, ahol a gyermekek új ismeretkhez jutottak egyrészt az erdő természetese életközösségeiről, másrészt bemutatót hallhattak a vadász és az erdész szakma szépségeiről, sajátosságairól.

 

A február hónap a farsang jegyében tellett a csoportban, közös főzésekkel, sütésekkel, farsangi ételek készültek közösen és ez alatt a gyermekek megismerhették a farsangi népszokásokat, hiedelmeket is, készítettek farsangi dekorációt, jelmezeket, álarcokat, megnézték a Kaposvári Farsang programjait is.

 

.Madáretetőket helyeztünk ki a gyermekotthon udvarára, a természettudatos életmód , viselkedés miatt is, ezeket folyamatosan ellenőrizzük, feltöltjük a madaraknak különféle finomságokkal.

 

A sport továbbra is központi szerepet játszik a csoport mindennapi életében, elmentünk a Nyár utcai Gyermekotthonban megrendezett asztalitenisz versenyre, de a csoporton belül is lejátszottak a fiúk több fordulós házi bajnokságot, az élmény szerzés miatt és a versenyszellem miatt  fontos volt a verseny, a díjazás sem maradt el természetesen.

Címkék: Hétköznapok


Vissza az előző oldalra