Kovács Mátyás, a tehetséges előadó

Címkék: Büszkeségeink

Az intézményrendszerünkben felnevelkedett Kovács Mátyás, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt számos rendezvényen letette már a névjegyét előadói képességeivel.

kovacsmatyas01.jpg

Az intézményrendszerünkben felnevelkedett Kovács Mátyás, utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt számos rendezvényen letette már a névjegyét előadói képességeivel. A tehetséges fiatalt ezúttal Lőrincz Sándor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének főtanácsosa kérte fel arra, hogy a Somogy Megyei Közgyűlés nemrégiben Csurgón megrendezett Megyenapján mondja el a megnyitó verset, az összefogás jegyében ünneplő közönség számára. Kovács Mátyás a tőle ismert magas színvonalon, hiteles, sokakat megindító előadás módban mondta el Csokonai  Vitéz Mihály,  Jövendölés az első oskoláról Somogyban című versét.

Mátyás az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola diákja, faipari-technikus szakon folytatja tanulmányait. Az iskola befejezése után a Budapesti  Színművészeti Főiskolára szeretne felvételizni, mert évek óta elkötelezettje az irodalomnak, a színháznak egyaránt.

Nyári Oszkár színművész-rendező, kuratóriumi elnök meghívására, a Karaván Művészeti Alapítvány közösségébe is csatlakozott a fiatal, akit nagy lelkesedéssel igyekszik elsajátítani a művészeti teljesítmény, a színész hivatás alapvető elemeit.

kovacsmatyas02.jpg

kovacsmatyas03.jpg